Kreagrafen

Lektör • Skrivarcoach • Psykosyntesterapeut • Författare • Konstnär

Jag – ett misslyckande?

Som skrivarcoach förespråkar jag struktur, disciplin, ordning och reda. ”Kreativitet mår bra av en begränsad yta att springa på”, kan jag slänga ur mig. Men du vet hur det är med skomakarens barn, att de lär kuta omkring barfota. Se bara på min samling av anteckningsböcker för tillfället. Och det finns fler som ligger och dräller omkring överallt i huset, i väskan, på toa.

skrivarbocker

Jag blir alldeles rusig av att börja skriva i en ny skrivbok, men det finns ingen kontinuitet, ingen plan, ingen tanke på att jag ska skriva färdigt i en bok innan jag får börja i en ny.

För farmor var det en självklarhet att vänta med det färska fikabrödet tills det gamla var uppätet, och när det var så dags hade det också förlorat sin fräschör. Finns något samband med synd, lust, passion? Jag tror det. Är det därför jag protesterar på det här viset?

Det nya året är bara en vecka gammalt. Det känns liksom naturligt att plocka fram en ny, fräsch skrivarbok med blanka blad för nya, stora tankar. Varför nöja sig med en? Hur många skrivarböcker har du?

: : :

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 09 januari 2009 by in Skrivarlitteratur, Skrivtips.
%d bloggare gillar detta: