Kreagrafen

Lektör • Skrivarcoach • Psykosyntesterapeut • Författare • Konstnär

Rapport från Sörängen

Så var jag då tillbaka. Fyra dagar på Sörängen. Det blåser snålt och det är inte långt mellan måltiderna. Men det är så jag minns det från året på Skrivarpedagogutbildningen, så det här helt i sin ordning.

dsc_0483

Matsalen, strax före rusningen...

Gårdagen ägnades åt textsamtal. Det är ambitiösa skribenter som har följt varandras skrivprojekt under ett och ett halvt år. De är insatta i varandras berättelser, vet det mesta om alla karaktärer och ger varandra stöd och uppmuntran. Härligt.

Idag har Elisabet hållit i en diskussion om hur man kan laborera med den grafiska formen som en extra dimension i skrivandet. Efter lunch kom Susanna Alakoski på besök och berättade om sitt författarskap. ”Skriv som om du är på väg att dö” var hennes råd, bland mycket annat klokt hon hade att säga.

Därefter höll Maria Bohm, en av skrivarlärarna på Sörängen, i ett pass om att skriva dialog. Nu i kväll var det dags för min workshop med alla skribenter som pluggar på skolan och på distans.

varolaby

De flesta var trötta efter en lång dag, men den här övningen funkar som bäst med lite flams. Tillsammans skapade vi en by med dess innevånare. Där fanns blinde Bengt, bilskollärare i byn. Åke, ”hemmason”, vars mamma är f.d. bankrånare. Augusta 95 sköter telefonväxeln i byn och vet allt om alla, och som inte det vore nog är hon dessutom synsk. Kay Pollak syntes susa in mot byn, liksom Per Morberg på cykel. Det var ingen hejd på galenskaperna.

Läs gärna på Elisabet Norins hemsida om aktiviteterna de här dagarna >>

efterglada

Så här glada var alla Sörängare efteråt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 17 januari 2009 by in Skrivarkurser and tagged , , , , , .
%d bloggare gillar detta: