Kreagrafen

Lektör • Skrivarcoach • Psykosyntesterapeut • Författare • Konstnär

Rambe lämnar spår

rambe_bred01

När jag träffade Lars Rambe första gången tänkte jag: det här är en man som inte ger sig i första taget. Så här ett par år senare är han fortfarande lika målmedveten. Det har gett utdelning.

rambeomslagLars är advokat och författare. Han debuterade 2007 med ”Spåren på bryggan”, en kriminalroman som utspelar sig i Strängnäs. Den 18:e februari släpps boken som pocket, ett tillfälle som inte får slarvas bort om man vill ge sitt författarskap en extra skjuts. En uppföljare till debuten är under produktion, men nu är det alltså dags att släppa pocketversionen och det kommer att märkas på sina håll, bland annat i Apollos butik på Sveavägen 18 i Stockholm på Alla hjärtans dag.

”Jo, förstår du”, säger han, ”då är jag där. Alla som kommer in och tar en resekatalog får ett signerat exemplar av min roman.”

Det här är typiskt för Lars. Litteraturklimatet är tufft, men Lars har idéer och en inställning att vill man ha något, så får man jobba för det. Det har varit mycket fotarbete, alltså personliga besök hos bokhandlare, möjliga sponsorer, lokalradiostationer osv.

Romanen har gjort avtryck i Strängnäs. I samband med evenemanget Kultur 09 i maj arrangeras guidade turer i mördarens spår. På romanens kampanjsajt finns en karta med effektfulla blodpölar på de platser där ruggigheterna utspelar sig.

Följ spåren här >>

Handlingen i ”Spåren på bryggan” utspelar sig i två plan, i nutid och på sextiotalet. Intrigen är finurlig och man lotsas fram och tillbaka mellan nu och då. Lars har berättat hur han åkte pulka med sina barn i Mälarlunden, fick syn på bryggan och snön ute på isen och tänkte: ”här börjar det.”

Snart fortsätter det. Lycka till, Lars!

Läs mer om romanen här >>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 06 februari 2009 by in Litteratur and tagged , , , , , , .
%d bloggare gillar detta: