Kreagrafen

Lektör • Skrivarcoach • Psykosyntesterapeut • Författare • Konstnär

Hondjävulens mamma tillbaka

Fay Weldon

Fay Weldon

hondjavulTrummor  och fanfarer – idag finns Fay Weldons roman ”En styvmors dagbok” i
bokhandeln i hela Sverige! Det är första gången på flera år som en av hennes romaner kommer på svenska. Fay Weldon är författaren bakom ”En hondjävuls liv och lustar” som var en enorm framgång över hela världen när den kom 1983. Kanske minns du filmatiseringen ”She-devil” med Meryl Streep och Rosanne Barr i huvudrollerna.

Vill du träffa Fay? I nästa vecka kommer hon till Stockholm med sin svenska förläggare, Ann Ljungberg, ALF bokförlag. Kom gärna till Medborgarplatsens bibliotek den 2/4 kl  13.00, ställ frågor och lyssna.

En styvmors dagbok

Romanen handlar om Sappho, ung begåvad manusförfattare, som gift sig med nitton år äldre änklingen Gavin och blivit styvmor till hans två barn. Något som får ödesdigra konsekvenser. För att undvika en gruvlig konflikt med sin styvdotter lämnar
Sappho sina dagböcker i sin mors vård, med uppmaningen att INTE läsa dem. Vilket modern Emily naturligtvis gör, hon är Freudiansk psykoanalytiker och tar uppmaningen som en invit. Därtill diskuterar hon innehållet med sin Jungianske granne och älskare (eller nja, kunde ha varit om han använde viagra).

I de klassiska sagorna är det barnen det är synd om, de som drabbas av den elaka styvmodern. Weldon ser förbi detta och skapar en skräckinjagande styvdotter med total makt över sin far.

Med intelligent humor driver Fay Weldon med psykoanalysens olika riktningar. Men mest av allt är det en klok, övertygande och engagerande berättelse om ett modernt familjedrama, skriven med författarens typiskt sardoniska touch.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 26 mars 2009 by in Litteratur and tagged , , , , .
%d bloggare gillar detta: