Kreagrafen

Lektör • Skrivarcoach • Psykosyntesterapeut • Författare • Konstnär

Experimentet fortsätter

alleMitt skrivprojekt ”Day by day” rullar på. Det går riktigt bra. Jag börjar varje morgon med att titta på den senast publicerade bilden på Flickr.com, sätter alarmet på en timme och börjar skriva. Det är alltid lika spännande att se vilken historia som vill bli berättad. När klockan ringer avslutar jag texten. Finputsar lite, men ändrar ingenting.

Därefter skickar jag ett mail till fotografen och frågar om det är okej att publicera bilden på bloggen tillsammans med min text. Ingen har hittills sagt nej, alla är glada att de har kunnat bidra med inspiration, men de vill gärna höra vad texten handlar om. Flickr är en fotocommunity med medlemmar från hela världen, så mina historier har rest vidare till såväl Canada som Australien.

Jag har tagit en paus från mitt eget skrivande sedan i höstas. Ibland bjuder livet på tillräckligt med vardagsdramatik för att man ska behöva uppfinna nytt. Lusten har inte funnits där heller, men nu är det roligt att komma igång igen. Just nu är begränsningar och struktur är min väg ut ur stiljten.

Vill du bli inspirerad att komma igång, läs Julia Camerons bok ”Lusten att skriva” och leta upp kapitlet om ”morgonsidor”.

Boken är slut i handeln, men Elisabet Norin har ett lager >>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 13 april 2009 by in Experimentellt, Skrivtips and tagged , , , , , , , .
%d bloggare gillar detta: