Kreagrafen

Lektör • Skrivarcoach • Psykosyntesterapeut • Författare • Konstnär

VIP-Sölve debuterar med Innebandypiraterna

KFOTO_SDAHLGREN_08_webb

Han heter Sölve Dahlgren och är en av alla eldsjälar i det virtuella skrivaruniversum som tagit sin form tack vare Internet. Han är mannen bakom novellmagasinet VIP-story och debuterar i dagarna med sin första roman, InnebandyPiraterna. Debuten lanseras med en bloggturné förstås och idag tittar han in här hos mig.

InnebandyPiraterna är en serie böcker om ett lag från Helsingborg. Från juniorserien bestämmer de sig för att ta steget ut på Floorball World Tour och försöka bli innebandyspelare på heltid. Sölve ger ut romanen på eget förlag i tryckt form via print-on-demand, men också som följetong på nätet. Självklart hittar du honom på Twitter och Facebook.


Fem snabba med Sölve

 

AC: Beskriv din skrivprocess. Hur strukturerad är du egentligen?

S: Vet inte hur andra är men jag skrev ner en beskrivning av varje kapitel, 4-5 meningar på varje, ganska tidigt i processen. Det slutade med att jag lade till ett extra kapitel på slutet, flyttade några scener men på det stora hela följde jag den ursprungliga strukturen. Innan jag gjorde kapitel-dispositionen så hade jag gjort ett synopsis samt en massa lösa anteckningar med bakgrundsfakta om Floorball World Tour (min påhittade tour i boken) och förutsättningarna där. Jag gjorde till och med en detaljerad kassabok för laget under deras säsong.

AC: Hur ser din favorit-skrivarplats ut?

S: En skön stol, ett bra skrivbord, dator och en bra internetuppkoppling. Sedan är det härligt med en fin utsikt och att man helst får sitta ostörd. Det har väl inte varit helt optimalt när jag skrev den här boken eftersom de grävde upp gatan utanför mitt fönster under ett par månader och då har det varit rätt högljutt kl 07-16 varje vardag. Några kapitel skrev jag på café med laptop vilket funkade rätt okej.

AC: Hur kändes det när du kläckte titeln, Innebandypiraterna?

S: Jag minns knappt hur jag först kom på det. Det är ju lite bakvänt egentligen eftersom titeln inte är namnet på laget eller huvudpersonerna utan bolaget som driver touren de spelar på. I mitt första manus fanns inte namnet InnebandyPiraterna med förrän på den allra sista sidan i boken, men min skrivarcoach tyckte att det borde dyka upp lite tidigare. Men jag tyckte namnet var lite kul, att det fastnar. Jag har ju hittat på mängder av namn, inte minst på lagen, till boken.

AC: Skräckförfattaren Johannes Källström lyssnar gärna på Bach, Tchaikovsky eller Jimmy Buffet när han skriver. Vad har du i lurarna?

S: Ja, det är nog mer rockmusik. Bon Jovi, Springsteen, Mark Knopfler och Sunrise Avenue. Det sätter fart på blodet och gör att man skriver fortare känns det som. Men det är klart att under vissa faser av skrivandet behöver man lite mer avkopplande musik, då gärna instrumentalt som Vangelis.

AC: Vad har du för planer med VIP-story framöver?

S: Att ge ut den. (skratt) Det känns lite pinsamt att den inte är ute än faktiskt. Tiden har sprungit iväg. InnebandyPiraterna kom i vägen får jag väl säga. Samtidigt så har jag lärt mig mycket under utgivningen av InnebandyPiraterna som jag får nytta av när VIPstorys första bok ska ges ut. Jag ska välja ut 8-10 noveller bland de inskickade och sedan har jag ett par artiklar som ska med. I början av december ska jag sätta mig med de redaktionella arbetet och kanske, kanske kan den komma ut före årsskiftet.

Jag har en del idéer om hur VIPstory ska kunna utvecklas framöver till att bli en bra plattform för alla som gillar noveller. Jag ska hitta en struktur och en process så att det kan bli fyra böcker per år, det tror jag är en lagom takt.

: : :

Vill du läsa mer om InnebandyPiraterna, kika in på hemsidan >> eller följ Sölves turné så kommer alla frågetecken till slut att rätas ut.

Turnéplan:
13/11 Litteraturpalatset
14/11 Gittang
19/11 Orden Runt
10/12 Elisabet Norin
Här hittar du VIP Story >>

Radiointervju, ca 11.15 in i klippet >>

En kommentar på “VIP-Sölve debuterar med Innebandypiraterna

  1. Pingback: Bloggturné med InnebandyPiraterna | InnebandyPiraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Information

Detta inlägg publicerades på 16 november 2009 av i Författare, lästips, Litteratur och märktes , , , , .
%d bloggare gillar detta: