Kreagrafen

Lektör • Skrivarcoach • Psykosyntesterapeut • Författare • Konstnär

Vem är AC Collin?

Jag kallas för AC, men mina närmaste säger Anna-Carin. Jag var storasyster när jag växte upp och det märks fortfarande när jag träffar mina syskon. Jag älskar att måla stort och köra bil, helst nercabbat. Finns Creme Brulée på dessertmenyn väljer jag det.

Jag lyssnar på allt från Foo Fighters till Bach och ser gärna filmer av David Lynch. Mina knäskålar hoppar ibland ur led när jag är stressad. Det är ingen lek. Det är däremot Tarot och jag har en magisk kortlek som jag roar mig med när jag behöver twista till mina fiktiva karaktärer. Jag är fascinerad av synkronicitet och tror att människan i grunden är god. Och visst är det spännande vad som händer i möten mellan människor?

Vad jag gör >>

Jag ägnar mycket tid åt skrivandet, mitt eget och andras. Jag är utbildad skrivarpedagog och arbetar som lektör och författarcoach. Jag läser alltså andras manus och är ett stöd i skrivprocessen.

Jag har varit handledare för elever på ”Skrivarlinje på distans” som arrangeras av Sörängens folkhögskola. Om somrarna håller jag i en uppskattad Skrivarsafari på Fridhems folkhögskola i Skåne.

Mitt skrivande pågår hela tiden. Hösten 2015 släpps min debutroman ”Mamma kom aldrig hem” på Ordberoende förlag. Då och då får jag utmärkelser för mina noveller och har bl.a. gett ut ett par e-noveller på HOI förlag  Våren 2014 vann min skräcknovell ”Amanda skulle aldrig lukta hallon” en novelltävling på Mörkersdottirs förlag och på hösten samma år fick min novell ”På det viset” andrapris i Tidskriften Evangeliums tävling på temat ”barnet”.

 Boken ”365 börjor – hejdå skrivkramp!” är en kick-start som även finns att beställa på engelska. Det har också blivit en novellsamling, Vänsterprassel, (Vulkan). Skrivarkalendern 2007 och 2008 var en kreativ loggbok som jag producerade tillsammans med Ann Ljungberg. Jag har också deltagit som handledare på Anns skrivarkurser i Sevilla och Sitges.

Våren 2010 avslutade jag en fyraårig terapeututbildning på Psykosyntesakademin och är numera diplomerad psykosyntesterapeut. Jag tar emot klienter i samtalsterapi sedan 2009. Skrivandet är ett självskrivet terapeutiskt verktyg i den verksamheten.  Läs vidare om du vill gå i terapi hos mig >>

Vad jag har arbetat med >>

Jag började min yrkeskarriär som grafisk formgivare på åttiotalet. Vidareutbildade mig till copywriter på RMI-Berhgs och senare till multimediaproducent som det hette då. Jag arbetade under många år i reklam-, TV- och IT-branschen, bland annat med Dagens Nyheters digitala tjänster.

Jag hann också med att vara konceptutvecklare på webbföretaget HEAD Concept innan jag tog en time out från den branschen 2002. Jag återupptog frilansandet som skribent och under den perioden föddes Dr.Single, en webbcommunity för singelmän. Jag drev den tillsammans med Fredrik Svedjetun, numera chefredaktör på Dagens Media.

Och annars då? >>

Jag bor i Täby i ett alldeles för stort hus, med en alldeles för stor trädgård. Den yngre sonen är alldeles för gammal för att bo kvar hemma, men det är tufft för studenter och snart är även han utflugen. Jag har min skriv- och terapiverksamhet i ett eget litet hus på tomten. Mina två rara JackRussel-tikar kräver uppmärksamhet, motion och intellektuell stimulans – tack och lov – annars skulle jag bli sittande med mitt läsande och skrivande.

Under 2014 hyrde jag ateljéplats på Edsvik konsthall där jag har återupptog måleriet. Numera målar jag hemma. Här kan du se mina alster: Galleri Kreagrafen

Det här har jag studerat >>

06/10  – Psykosyntesakademin, Psykosyntesterapeut.

06/07 – Sörängens folkhögskola, Skrivarpedagog.

03/04 – Fridhems folkhögskola, skrivarlinje på distans.

95/96 – ABL, Multimediaproduktion.

91/92 – RMI Berghs, Copywriting.

80/81 – Nyckelviksskolan, Bildinformation.

Kurser, i urval:

– Illustration & Grafisk design, RMI-Berghs i Stockholm

– Reklamdesign, RMI Berghs i Stockholm

– Filmmanus, Skrivarakademin i Stockholm.

– Filmmanus, Fridhems folkhögskola

– Novellskrivande, Fridhems folkhögskola

– Retorik, Fridhems folkhögskola

– Att skriva för scenen, Fridhems folkhögskola

– Författarverkstad i Venedig, Orden Runt

– Grafisk formgivning, Grafiska Institutet

Här har jag varit anställd >>

00/02 – HEAD Concept AB, webbproducent/conceptual director

98/00 – DN.Nya Medier, webbproducent/webb-AD/webbcopy

97/98 – Marieberg Interactive, webbproducent/webb-AD

96/97 – Nation, webbproducent/webbcopy

81/89 – Moore Paragon Sv. AB, grafisk designer

Hösten ’89 startade jag min egen frilansverksamhet, Kreagrafen. Inledningsvis med fokus på grafisk formgivning, reklamdesign och copywriting. Därefter även produktion för digitala medier.

Referenser:

Elisabet Norin, tidigare ansvarig för distansskrivarlinjerna på Sörängens folkhögskola.: : : >> hemsidaAnn Ljungberg, lektör, förläggare och skrivarkursarrangör. : : : >> hemsidaTitta gärna in på Skrytsidan där mina uppdragsgivare, lektörskunder och coachees, uttalar sig. >>

%d bloggare gillar detta: