Kreagrafen

Lektör • Skrivarcoach • Psykosyntesterapeut • Författare • Konstnär

Utgånget

Skrivarkalendern – en lyckospark i häcken

När Ann Ljungberg, lektör, författarcoach och skrivarkursarrangör, frågade om jag ville hjälpa henne att förverkliga drömmen om ett speciellt bokprojekt sa jag ja utan att tveka. Det skulle bli en kalender som sträckte sig från januari till december. På varje veckouppslag skulle det finnas en skrivövning. Varje månad skulle representeras av en kalenderflicka/pojke med litterära referenser. Boken skulle innehålla tips och råd om skrivandet och i anslutning till boken skulle vi ha en hemsida där vi utlyste tävlingar och diskussioner. Sagt och gjort.

Vi satte igång med arbetet i januari 2006. Nio månader senare, lagom till Bok & Biblioteksmässan i Göteborg levererades Skrivarkalendern från tryckeriet. Det blev ytterligare en utgåva året därpå. Vi har fått massor av beröm och uppmuntran för vårt arbete. De enda som har rynkat på pannan är bokhandlare och förlag som har haft svårt att genrebestämma den (känns det igen?). ”Ska vi sälja den bland kalendrarna eller skrivarböckerna?”

Ett bokprojekt som Skrivarkalendern kräver mycket arbete och engagemang. Nu är både Ann och jag fullt upptagna med en massa spännande saker och det gör att vi måste prioritera. Det blir alltså inga fler Skrivarkalendrar, som det ser ut nu. Men vem vet, kanske i framtiden?

Det finns ett fåtal exemplar kvar av Skrivarkalendern 2007 och 2008 (60 kr + frakt), skicka ett mail om du är intresserad.

Medverkande författare i Skrivarkalendern 2007
Eva Dahlgren, Bengt Renander, Roger Forslund, Camilla Läckberg, Åsa Nilsonne, Dan Linder, Emma Lindqvist, Mikael Vestlin, Bob Hansson, Ylva Wallin och Lotta Lundberg.

Medverkande författare i Skrivarkalendern 2008
Karin Alvtegen, Dan Buthler och Dag Öhrlund, Maja Aase, Anna Schulze, Hans-Olof Öberg, Christine Falkenland, Malin Byström, Eva Sanner, Jan Sigurd, Lars Rambe, Per Hagman, Jonas Gardell och Fredrik Svedjetun.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: