Kreagrafen

Lektör • Skrivarcoach • Psykosyntesterapeut • Författare • Konstnär

Österrunda Skrivretreat & Författarverkstad

bankBörjar du tvivla på ditt skrivprojekt? Behöver du byta miljö för några dagar och ge din roman eller novellsamling en ny chans? Vill du ta en välbehövlig paus från ditt skrivprojekt och hitta tillbaka till lusten? Vill du kombinera egen skrivtid med inspirerande övningar och möten med andra som skriver?

Välkommen till Österunda Skrivretreat & Författarverkstad den första helgen i maj 2014 (1 – 4 maj). Det blir en skrivarweekend för alla sinnen, där både varandet och görandet får ta plats. Vi håller till i det gamla missionshuset som numera är privatbostad. Under fyra dygn (torsdag lunch – söndag eftermiddag) ägnar vi oss åt inspirerande kreativa övningar varvat med eget skrivande. Två timmar individuell manuscoaching ingår och du väljer själv hur du vill fördela den tiden.

bokanu

Boka under februari och du får 25% rabatt på ett lektörsutlåtande. Erbjudandet gäller året ut (2014-12-31). Rabatten motsvarar ett värde av 875 kr, (Stora lektörspaketet) och 625 kronor (Lilla lektörspaketet).

Läs mer om lektörstjänsten här >>

EntreHar du inget skrivprojekt, men vill komma igång?

Även om du inte har något pågående skrivprojekt just nu är du varmt välkommen. Du är inte nybörjare och har förmodligen gått en eller flera skrivarkurser. Under våra gemensamma kurspass får du flera uppslag till berättelser som du kan arbeta vidare med under eftermiddagarna. Du har hela tiden tillgång till skrivhandledaren som kan ge dig konstruktiv respons.

Vi ägnar oss åt gestaltning, dialog och berättarstruktur, hur man skapar trovärdiga karaktärer och miljöer. Framför allt får dina sinnen vara med när vi låter oss inspireras av musik, bilder, dofter och smaker. När du åker hem har du samlat på dig stoff till berättelser och har fler hjälpmedel i verktygslådan än när du kom. Det blir magiskt.

Österunda Skrivretreat & Författarverkstad – det bästa av flera världar

Stilleben• frigörande kreativa övningar i grupp och individuellt
• egen skrivtid i en avkopplande och inspirerande miljö
• kompetent och konstruktiv feedback på ditt skrivande
• trevlig samvaro med andra skrivande människor
• frukost, lunch och middag och gottigott däremellan

Boendet

barbershopBoendet är enkelt och ombonat. Det finns tolv sovplatser i dubbelrum med gemensam dusch. De stora lokalerna där vi samlas för gemensamma övningar har rymd och atmosfär. Det finns också gott om avskildhet där man kan dra sig undan för att skriva eller samtala i mindre grupper.

röda villan

Några av oss bor i den intilliggande röda villan med eget kök och gemensam dusch.

Om du har svårt att förflytta dig i trappor eller är rörelsehindrad på något sätt kan det dessvärre bli besvärligt. Kurslokalerna ligger i byggnadens övervåning och omgivningarna är kuperade.

Vilka är vi?

AC och Ulrika

AC och Ulrika 2013

Anna-Carin ”AC” Collin är din handledare och guide under Österundaretreaten. AC är utbildad skrivpedagog och diplomerad psykosyntesterapeut. Hon korsbefruktar ofta sina verksamheter och tror på skrivandets läkande kraft. Sedan sommaren 2010 handleder hon populära Skrivarsafari® på Fridhems folkhögskola i Skåne, en kurs för alla sinnen. AC har även varit handledare i litterär gestaltning för elever vid Sörängens folkhögskolas ”Skrivarlinje på distans” tillsammans med Elisabet Norin ochJeanette Niemi. Hon har samarbetat med skrivarcoachenAnn Ljungberg och författaren Lars Rambe. AC åtar sig lektörsuppdrag, älskar att skriva noveller och finns utgiven på HOI förlag.

Lucia

AC och Ulrika i luciatåget 1968.

Ulrika Strömholm är utbildad arkitekt och driver sin egen arkitektbyrå i Stockholm. Österunda missionshus har varit i Ulrikas familjs ägo i tjugofem år. Huset är renoverat med kärlek och varsamhet och projektet har legat Ulrika särskilt varmt om hjärtat.

Amen fatta rå!

Ulrika har varit mån om att behålla husets genuina karaktär. Den andliga atmosfären är påtaglig, utan att vara påträngande. Ulrika ser till att vi alla känner oss välkomna och att det blir en så bra vistelse som möjligt.

Program:

Vi samlas torsdagen den 1 maj kl.14.00 för incheckning. Vi har ett första gemensamt pass (2,5 timme) där vi bekantar oss med varandra. Vi presenterar våra skrivprojekt och hinner med en kort övning innan det är dags för gemensam middag.

Vi mjukstartar varje morgon med gemensam frukost kl.08.00-09.00. Kanske har du redan hunnit skriva ett par timmar i gryningen, ägnat dig åt meditation, yoga eller en morgonpromenad.

TypisktEfter frukost inleder vi dagens gemensamma pass (ca 2,5 timme). Allt är frivilligt, men för gruppdynamikens skull ser vi gärna att alla deltar. Vi avrundar för lunch och om vädret tillåter gör vi det i trädgården. Det är i början av maj och det spritter i naturen .

Eftermiddagen ägnas åt eget skrivande och individuella manussamtal med paus för eftermiddagsfika. Har du inget pågående skrivprojekt jobbar du vidare med förmiddagsövningen.

Vi samlas för att runda av dagen, äter gemensam middag och till kvällen kan det bli spontan berättarafton, uppläsning av texter, samtal om litteratur och skrivande. Den som hellre vill dra sig tillbaka för att skriva gör det.

Sista kvällen ser vi till att det blir extra festligt. Söndagen avslutas med gemensamt förmiddagspass, lunch och avrundning kl.15.00.

Pris

Kostnad för Skrivretreat/författarverkstad + tre övernattningar i delat dubbelrum, frukost/lunch/middag: 8.400 kronor. (Priset gäller för dig som privatperson. Fakturerar du genom företag tillkommer moms 25%). Bokar du under februari får du 25% rabatt på lektörsutlåtande, gäller till den sista december 2014.

• Resa till och från Österunda ingår inte, men vi kan samordna taxitransport till och från Bålsta pendeltågsstation, Enköping eller Örsundsbro. Om ni är flera kursdeltagarna som vill samåka förmedlar vi kontakten.

• Om antalet deltagare är färre än sex när två veckor återstår förbehåller vi oss rätten att ställa in retreaten. Hela kursavgiften återbetalas.

Anmälan:

Anmäl dig via formuläret nedan. Du får en bekräftelse och en faktura på anmälningsavgiften 850 kronor (motsvarar 10% på totalsumman, betalningsvillkor tio dagar).

Senast fyra veckor före kursstart får du en faktura med det resterande beloppet. Vid avbokning senast tre veckor före kursstart återbetalas hela beloppet, fram till två veckor före kursstart återbetalas hälften. För att hela beloppet ska återbetalas när bara två veckor återstår krävs intyg av läkare eller motsvarande.

: : :

Anmäl dig här:

En kommentar på “Österrunda Skrivretreat & Författarverkstad

  1. Pingback: Skrivarretreat på Österunda och Pratbar på Pipers Corner | Kreagrafen

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: