Kreagrafen

Lektör • Skrivarcoach • Psykosyntesterapeut • Författare • Konstnär

Skrivarsafari – själ & hjärta

StillebenDen första helgen i maj 2014 (1 – 4 maj)  arrangeras Skrivarsafari på en själfull plats strax utanför Enköping. Vi kommer att hålla till i Österunda gamla missionshus, i en genuin och pastoral miljö, nära naturen. En vilsam plats där själen mår bra.

Under fyra dagar (torsdag lunch – söndag eftermiddag) varvar vi inspirerande upplevelseövningar med skrivande, god mat och litterära samtal. Det finns många tillfällen för dig att komma i kontakt med din kreativa källa. Förhoppningen är att du ska växa på insidan och resa hem stärkt och inspirerad, med uppslag till berättelser som du kan arbeta vidare med.

För vem?

Du kan ha skrivit hela ditt liv, men tappat lusten och gnistan. Du kanske har en dröm om att börja skriva, men har inte riktigt modet. Du kanske skriver i ditt arbete, men inte alls den typen av texter du verkligen vill skriva. Du har förstått att man kan lära sig väldigt mycket om sig själv genom att skriva, och nu vill du få verktyg till att hantera och utforska det.

I alla dessa fall är Skrivarsafari något för dig. Om du dessutom föredrar en lyhörd kursledare, som hellre slår följe på upptäcktsfärden än står bakom en kateder och talar om hur det ”ska” vara, då har du hittat rätt.

EntreBoendet är enkelt och ombonat. Det finns tolv sovplatser i dubbelrum med gemensam dusch. De stora lokalerna där vi samlas för våra kurspass har rymd och atmosfär. Det finns också gott om avskildhet där man kan dra sig undan för att skriva eller samtala i mindre grupper. Om du har svårt att förflytta dig i trappor eller är rörelsehindrad på något sätt kan det dessvärre bli besvärligt. Kurslokalerna ligger i byggnadens övervåning och omgivningarna är kuperade.

PTypisktrelimärt program:

Vi samlas torsdagen den 1 maj kl.14.00 för incheckning. Vi har ett första kurspass (2,5 timme) där vi bekantar oss med varandra. Till kvällen äter vi middag tillsammans.

Därefter mjukstartar vi varje morgon med gemensam frukost kl.09.00. Kanske har du hunnit ta en morgonpromenad, ägnat dig åt meditation eller yoga. Efter frukost inleder vi dagens första kurspass (2,5 timme). Vi tar en längre paus för lunch och egen skrivtid. Om du arbetar med ett  skrivprojekt och vill ha individuell coaching finns möjlighet till det i samband med lunchpausen. Någon av dagarna gör vi en lunchutflykt tillsammans. Det är i början av maj och det spritter i naturen, det vill vi inte missa.

Vi samlas igen lagom till eftermiddagsfikat och fortsätter med dagens andra gemensamma kurspass (2,5 timme) innan det är dags att runda av dagen. Efter en stunds avkoppling äter vi en god middag.

Vi avslutar kvällarna med tillbakalutat kvällsmys, spontan berättarafton och uppläsning av texter, egna och andras. Den som vill dra sig tillbaka för att skriva kan göra det. Sista kvällen ser vi till att det blir extra festligt. Om vi får som vi vill har vi sällskap av en inbjuden författare som gäst.

Skrivarsafarin avslutas med förmiddagspass och lunch, söndagen den 4:e maj.

Vilka är vi?

AC och Ulrika

AC och Ulrika, 2013.

Vi, Anna-Carin (AC) och Ulrika, har känt varandra sedan barndomen. Vi är båda kreativa konstnärssjälar med lagom mycket galenskap utan att det ska bli komplicerat. Efter skoltiden gick vi åt olika håll. AC arbetar numera med litterär verksamhet och som samtalsterapeut (psykosyntes). Ulrika driver sin egen arkitektbyrå och  Österunda missionshus ligger henne särskilt varmt om hjärtat.

Lucia

AC och Ulrika (andra och fjärde  från vänster) 1968.

Ibland sker det magiska att bitar faller på plats som om det vore uträknat. Som om slumpen inte alls är en tillfällighet. När vi sågs igen och förstod att vi hade liknande drömmar och visioner var det som att ge sig ut på en gemensam skattjakt.

AC berättade att hon hade planer på att ta sitt populära kurskoncept Skrivarsafari vidare till nya själfulla platser, men att hon fortfarande letade efter den ”rätta” platsen. Som av en händelse letade Ulrika efter någonting som kan göra hennes Österunda missionshus till en inspirerande samlingsplats, en oas för människor som vill utvecklas och växa.

Därifrån var steget inte långt att börja planera. Varför vänta? Tidpunkten, första veckan i maj år 2014, har Österunda missionshus varit i Ulrikas och hennes familjs ägo i precis tjugofem år. De har renoverat med kärlek och låtit drömmarna ta plats där. Nu är det dags att fira och vad kan passa bättre än en Skrivarsafari?

Pris

Kostnad för kursprogrammet Skrivarsafari + helpension, tre övernattningar i dubbelrum: 8.400 kronor (Priset gäller för dig som privatperson. Fakturerar du genom företag tillkommer moms 25%)

• OBS! Priset är preliminärt och kan komma att justeras +/- 10% beroende på hur kursinnehållet ser ut när det är bestämt. Vi vill väldigt gärna bjuda in en författare och följa Författarförbundets rekommendationer om arvode.

• Resa till och från Österunda ingår inte, men vi kan samordna taxitransport till och från Bålsta pendeltågsstation, Enköping eller Örsundsbro. Om ni är flera kursdeltagarna som vill samåka kan vi förstås förmedla kontakten.

• För att kursen ska bli av räknar vi med minst åtta deltagare, men inte fler än tolv.

Om betalningen och avbokning: När du har anmält dig får du en bekräftelse och en faktura på anmälningsavgiften (1.400 kronor, betalningsvillkor tio dagar). Senast sex veckor före kursstart får du en faktura med det resterande beloppet. Vid avbokning senast fyra veckor före kursstart återbetalas hela beloppet, fram till två veckor före kursstart återbetalas hälften. För att hela beloppet ska återbetalas när bara två veckor återstår krävs intyg av läkare eller motsvarande.

AndenIndividuell författarcoachning

Det finns utrymme för individuell författarcoaching 1 timme/dag. För planeringens skull behöver du meddela det i samband med att du anmäler dig. Arvodet för indivduell författarcoaching är 700 kronor/timme.

Intresseanmälan

Är du redan nu nyfiken och vill veta mer, ta kontakt via formuläret. Du förbinder dig inte på något sätt. Så snart programmet är bestämt och vi tar emot bokningar får du besked.

Har du en idé kring en kurs som kan passa på Österunda, berätta i korta drag så kontaktar vi dig.

%d bloggare gillar detta: