Kreagrafen

Lektör • Skrivarcoach • Psykosyntesterapeut • Författare • Konstnär

Skrivarweekend Mornington – novell

shortstoriesHur svårt kan det vara att skriva en novell? Vissa ser novellen som en uppvärmning inför romanskrivandet. Andra skriver noveller hela livet och gör det så bra att de förtjänar nobelpriset i litteratur. Helt klart är att novellen ofta är mycket större än sitt format. En novell som gör avtryck kan bli en vän för livet, en berättelse du återvänder till, gång på gång. Tänk att kunna skriva så!

Den 5 – 7 september 2014 arrangerar Mornington Education en novellskrivarweekend med mig som handledare. Det blir en inspirerande helg där vi utforskar novellen på djupet och bredden. Får en novell se ut hur som helst? Vad är skillnaden mellan en klassisk novell och en modern? Vi varvar kreativa skrivövningar med teori om karaktärsutveckling, berättarstruktur, gestaltning, dialog och annat av betydelse som finns under ytan, men inte syns.

Jeeptur

Vi gör en utflykt till Hagaparken!

Du kan ha gått en skrivarkurs tidigare, men det är inget krav. Jag kommer att locka fram skrivlusten i dig. Min verktygslåda är fylld med metoder och knep som jag gärna delar med mig av. Jag är väldigt nyfiken på vilka historier just du bär med dig och som kan omvandlas till någonting litterärt.

Författaren och förläggaren Lars Rambe deltar hela helgen och håller en inspirationsföreläsning om hur du kan förverkliga dina författardrömmar. Vi samarbetade i en uppskattad skrivarweekend på temat karaktärer, hösten 2013.

bokatidigtWeekendpaketet kostar 4.995 kronor och inkluderar kurs och kursmaterial, två övernattningar med frukost, lunch och middag. Måltiderna äter vi tillsammans, det blir många tillfällen att diskutera skrivande och litteratur. Anmäl dig innan den 31 mars 2014 och du får 1000 kronor i rabatt. Läs mer här >>

Du checkar in fredag eftermiddag kl.15.00. Vi rundar av vid samma tid på söndag. Du kommer att resa hem inspirerad och ivrig att fortsätta skriva. Kanske blir det början till en hel novellsamling?

Hoppas att vi ses!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: